Man met baby op zijn buik scoort hoog bij vrouwen

Mannen met kinderen zijn aantrekkelijk

Vaders en kleine kinderen. Veel vrouwen vallen ervoor. Hoe zit dat? 

Wat is het toch dat vrouwen vallen voor vaders. En dan bedoelen we niet hun eigen man. Nee, het gaat om het week worden van vrouwen als ze een vader zien met een kindje. Een baby, een stel peuters. Het maakt niet uit. Alhoewel we vermoeden dat een vader met een kleintje op zijn buik in een draagzak de absolute ‘tranentrekker’ kan veroorzaken. 

Een grote groep vrouwen wordt week als ze een man achter een kinderwagen ziet lopen. Daar ligt een theorie aan ten grondslag. Dat moet wel. Het is dan ook niet in eerste instantie de aantrekkelijkheid van de man in kwestie, maar de man in het algemeen als hij zich ontfermt over kinderen. Dan komt zijn kwetsbare kant naar boven, zijn vrouwelijke blik. En daar vallen vrouwen voor, blijkt. 

Man die in een luiertas een speentje zoekt, zucht!

Een vader op de rand van de zandbak in het park, terwijl zijn kind lief aan het spelen is. Aahhh!! Een vader op de fiets met voor- en achterop een peuter. Een vader met een kinderwagen met daarin de allerkleinste. Een vader die in een restaurant in de luiertas een speentje aan het zoeken is. Vrouwen gaan in katzwijm. En dan nog eentje: man met draagzak met kindje erin. Ow ow ow… 

Zelfs als hij met zijn heren schoudertas net uit zijn werk komt en je hoort hem via zijn smartphone in gesprek met zijn jongste, maakt menig vrouwenhart al een sprongetje. Mannen en kinderen die samen in gesprek zijn, doet wat. Wat precies is de grote vraag, maar het voelt voor veel vrouwen aantrekkelijk. 

Films over vaders en zonen

De vrouwen zijn niet gezien als vader met kinderen op de proppen komen. Je ziet ze vaak meewarig in hun dames tassen kijken als zo’n scène zich voordoet. Over scènes gesproken, er is een reeks films over vaders en zonen die zowel door vrouwen als mannen graag wordt gezien. 

About a boy met Hugh Grant als vrijgezel Will Freeman. Hij doet alsof hij een alleenstaande vader is om vrouwen te versieren. Need we say more! Jersey Girl gaat over carrièreman Ollie die de zorg voor zijn dochtertje op zich moet nemen als zijn vrouw overlijdt. Natuurlijk: 3 men and a baby over drie vrijgezelle mannen die voor een baby moeten zorgen. Hilarisch en aandoenlijk tegelijk. 

Papa vis zoekt zijn zoontje Nemo

Over de kunst van het opvoeden gaat ook Parenthood, de film met Steve Martin in de hoofdrol. Voor de grap noemen we nog maar even Finding Nemo, waarbij het vaderschap ook voor dieren een rol speelt, deze keer over papa vis die op zoek moet naar zijn zoontje Nemo. Over dieren zijn er trouwens veel meer films waarbij het ouderschap en vooral het vaderschap een rol speelt. Veel beren, leeuwen en Bambi’s spelen daarbij een rol. 

About Author