5 Handige items voor als jouw kindje naar de opvang gaat

Peuters in de Klas bij de Juf

Wanneer je baby voor het eerst naar de peuterspeelzaal of opvang gaat, kan dit een spannende en emotionele tijd zijn. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat alles goed en prettig is geregeld, zodat je jouw kindje met een gerust gevoel kunt achterlaten in de handen van ‘vreemden’. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, kunnen bepaalde handige items een wereld van verschil maken. In dit artikel bespreken we vijf items die onmisbaar kunnen zijn wanneer jouw kindje naar de peuterspeelzaal gaat.

1. Naamstickers

Naast een speen met naam, kunnen ook naamstickers erg handig zijn voor spullen die mee naar de peuterspeelzaal gaan, zoals broodtrommels, drinkbekers en knuffels. Met de naamstickers van ByHappyMe kun je gemakkelijk en snel alle spullen van je kindje voorzien van zijn of haar naam. Hierdoor is het direct duidelijk van wie de spullen zijn en voorkom je dat er iets kwijtraakt. De stickers zijn van hoge kwaliteit en kunnen tegen water, vaatwassers en magnetrons. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en designs, zodat je ze helemaal kunt personaliseren naar jouw smaak.

2. Speen met naam

Een speen kan een belangrijk onderdeel zijn van het slaap- en troostritueel van je kindje. Vooral wanneer ze gewend zijn om hun speentje altijd bij zich te hebben. Maar op de peuterspeelzaal kan het lastig zijn om te voorkomen dat speentjes door elkaar raken of kwijtraken. Daarom is een speen met naam ideaal! Door de naam van je kindje op de speen te laten graveren, is het direct duidelijk welke speen bij wie hoort. Dit voorkomt verwarring en zorgt ervoor dat jouw kindje altijd zijn eigen vertrouwde speentje heeft; wel zo hygiënisch!

3. Sterilisatiemachine

Hygiëne is natuurlijk ontzettend belangrijk, vooral op een plek waar veel jonge kinderen bij elkaar zijn. Een sterilisatiemachine kan daarom een handig item zijn om te hebben wanneer jouw kindje naar de peuterspeelzaal gaat. Met een sterilisatiemachine kun je flesjes, speentjes en andere kleine items eenvoudig reinigen en ontsmetten. Zo ben je er zeker van dat alles schoon en veilig is voor gebruik.

4. Drinkbeker

Een goede drinkbeker is onmisbaar wanneer jouw kindje naar de peuterspeelzaal gaat. Het kan handig zijn om te kiezen voor een lekvrije drinkbeker met een handige sluiting, zodat deze gemakkelijk mee te nemen is zonder dat er drankjes worden gemorst. Daarnaast is het ook fijn als de beker makkelijk schoon te maken is, bijvoorbeeld door deze in de vaatwasser te kunnen plaatsen.

5. Handige tas

Last but not least: een handige tas om alle spullen in mee te nemen. Een peuterspeelzaal tas moet voldoende ruimte bieden voor alle benodigdheden, zoals reservekleding, luiers, doekjes en eventueel een lunchbox. Daarnaast is het handig als de tas verschillende vakken heeft om alles georganiseerd te houden. Kies bijvoorbeeld voor een rugzak met meerdere compartimenten, zodat je gemakkelijk bij de spullen kunt zonder dat alles door elkaar raakt.

Met bovengenoemde items kun je jouw kindje net een gerust hart achterlaten bij de opvang, wetende dat alles goed geregeld is.

About Author