De 5 speeltjes zou elke baby moeten hebben

bABY

Met je baby spelen is een van de leukste dingen die er is. Spelen is niet alleen gezellig , het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de baby. Ondanks dat je baby op jonge leeftijd misschien nog niet zoveel kan is er toch  speelgoed waar je baby mee kan spelen. Hiermee kan jij je baby urenlang zoet houden.  

Papa & mama 

Ondanks dat dit geen speelgoed is mag, het toch echt niet ontbreken in het rijtje van dingen waar je baby het liefst mee speelt. Het liefst is de baby  heel de dag lekker dicht bij papa en mama. Dat zijn hele interessante wezens voor zo’n kleine baby. Knuffel lekker met je baby, laat hem of haar naar je kijken en praat veel tegen hem of haar. De baby begrijpt je nu natuurlijk nog niet, maar zo maakt de baby kennis met verschillende geluiden. Dit stimuleert de kijk-en luistervaardigheid en versterkt de band tussen jou en de baby. 

Rustgevend muziekdoosje

Uit onderzoek blijkt dat muziek een positieve invloed heeft op baby’s. Je kunt ervoor kiezen om de baby mee te laten genieten van je favoriete nummers of je koopt een muziekdoosje. Na een poosje is de baby aan het rustgevende muziekje van de muziekdoos gewend en zal de baby er rustig en ontspannen van worden. Muziek is niet alleen goed om je baby rustig te krijgen, het stimuleert ook creativiteit, verbeeldingskracht en spraakontwikkeling. 

Rammelaar

Zodra je baby zich iets bewuster is van zijn handjes en begrijpt wat hij of zij er mee kan doen is het leuk om een rammelaar te kopen. De baby kan naar het speeltje slaan of soms zelf een beetje vastpakken. De meeste rammelaars maken een leuk geluidje wat de interesse van je baby wekt. Zo worden ze gestimuleerd om hun handen te gebruiken en leren zichzelf beter te begrijpen . Dat is op ten duur weer goed voor de motorische vaardigheden. 

Knuffeltje 

Een van de leukste cadeautjes om te kopen en te geven aan je baby zijn knuffeltjes. Na 1-2 maanden reageert je baby duidelijker op aanrakingen. Knuffels zijn een leuke manier om je baby kennis te laten maken met verschillende stoffen en texturen. Er zijn allerlei verschillende knuffels en die voelen allemaal anders. Het zicht van baby’s is nog niet volledig ontwikkeld, daarom zijn knuffels met sterke contrasten erg interessant voor een baby. Ook zijn piepknuffels vaak een groot succes, deze maken een grappig geluidje als de baby erin knijpt. 

Muziekmobiel 

Een muziekmobiel brengt je baby zo in dromenland. Aan de mobiel hangen verschillende figuurtjes die dansen op de maat van de muziek boven het hoofdje van de baby. Zo leert je baby kennis maken met geluid en leert je baby objecten te volgen mijn zijn of haar  ogen.

Trappelpiano 

Een trappelpiano is een kussen dat je aan de zijkant van de box bevestigd. Zodra de baby tegen de piano aan schopt zal er een geluidje uit komen. Dit helpt de baby om verbanden beter te begrijpen en kan de baby geniet van een leuk muziekje tijdens het leren. Misschien is jouw baby wel de volgende Sergei Rachmaninov!

Boekjes 

Baby’s zijn dol op luisteren en kijken. Je kunt er voor kiezen om je kleintje uit een boekje voor te lezen. Ze zullen nog niet alles begrijpen met het luisteren is goed voor jullie band en de ontwikkeling van de baby. Stoffen babyboekjes zijn ook een goed idee. Dan kan de baby zelf door het boekje “bladeren” en de mooiste plaatjes ontdekken. Omdat de boekjes van stof gemaakt, zijn kan dit ook geen kwaad bij de baby. 

About Author