Hoe ga jij je kindje noemen? Dit zijn de populairste namen voor 2021

baby

Ben jij zwanger en hebben jullie nog geen idee hoe jullie het kindje willen gaan noemen? Wij helpen je hier graag bij en hebben daarom eens goed onderzoek gedaan naar de populairste babynamen van 2021. De trends die er aan gaan komen zullen jouw keuze zeker beïnvloeden en daarom bereiden wij jou alvast voor. Net als in 2020 blijven stoere en korte namen erg populair. Er zullen dus zeker wat namen van 2020 worden overgenomen naar 2021, maar er komen er natuurlijk ook nieuwe bij. Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Populaire Nederlandse babynamen

Net als in voorgaande jaren blijven stoere en korte babynamen toch wel erg in de mode. Zo worden vooral veel jongens nog vernoemd naar oer-Hollandse namen, zoals Mees of Jan.

Nederlandse namen zijn steeds meer populariteit aan het winnen! Vooral jongensnamen zijn typisch Nederlands. Veel mensen vinden het natuurlijk fijn als de naam van het kindje goed wordt uitgesproken, dit is dan ook een reden waarom babynamen Nederlands gehouden worden. Zo voorkom je verwarring en verkeerde uitspraken. 

Internationale babynamen

Ook internationale namen worden steeds meer gekozen. Het waren altijd de tweede namen die internationaal waren, maar nu worden ook veel eerste namen internationaal. Zo zijn Italiaanse namen tegenwoordig erg populair. Tegenwoordig worden er ook veel namen gekozen aan de hand van muziek. Denk maar eens aan je favoriete band of liedje? Zo is de naam Otis de afgelopen jaren veel gekozen. Het feit dat internationale namen steeds meer gebruikt worden wil zeggen dat Nederlandse namen hun plek op de lijst zullen moeten gaan delen over een tijd.

Veel populaire internationale jongensnamen zijn Engelse namen. Denk dan maar eens aan namen zoals Jayden, Jake, Jack of James. Deze namen zul je flink wat tegenkomen als je op Facebook scrollt. De vrouwen zijn nog een stukje internationaler, want de populairste meisjesnamen komen overal vandaan. Wij noemen wat voorbeelden voor je op: Yara (Arabische naam), Mila (Slavische naam) en Liv (Noorse naam).

Betekenis van babynamen

Zodra je kiest voor een internationale naam, moet je natuurlijk wel goed onderzoek doen naar de betekenis van de naam. Sommige mensen doen het andersom, maar meestal wordt een naam afgeleid uit iets wat veel voor jullie betekent. Zo kun je bijvoorbeeld aan een omschrijving denken of een vertaling van een bepaald woord. De herkomst van een naam kan veel waarde geven aan een naam en hierdoor een naam ook heel bijzonder maken. Wil jij een unieke naam geven aan jouw kindje? Graaf dan wat dieper dan de populaire namen en zoek iets wat echt bij jullie past! Waar komen jullie vandaan en wat is voor jullie speciaal?

Unisex babynamen

Niet iedereen wilt het geslacht van de baby weten zodra de vrouw zwanger is. Dit zorgt ervoor dat je dus ook creatief moet zijn in het kiezen van een naam. De kunst is om dan een babynaam te vinden die zowel bij een meisje zouden passen als bij een jongen. Namen zoals Jamie, Luca en Sam worden vaak gekozen als dit het geval is. Korte en stoere namen worden hier dus weer gebruikt!

Top 10 populairste jongensnamen 2021

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

Top populairste meisjesnamen 2021

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Veel succes met het zoeken en kiezen van een babynaam!

About Author