De 5 meest gestelde vragen over zwangerschapskleding

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam snel. Je zult op ten duur merken dat je kleding niet meer zo lekker zit. Zwangerschapskleding biedt dan de oplossing om comfortabele kleding te dragen en er toch modieus uit te zien.  Er heerst eerst een soort taboe dat positiekleding ouderwets en zakkerig is. Gelukkig is dit totaal niet het geval en is er voor iedere stijl wel leuke zwangerschapskleding te vinden. Of je nou een jurk, broek of bikini wilt dragen: er is voor iedereen wat wils. Wij hebben de 5 meest gestelde vragen over zwangerschapskleding beantwoord voor jou!

Vanaf wanneer moet ik zwangerschapskleding dragen?

Dit hangt af van hoe hard de buik groeit. Er zit ook verschil in per kledingitem. De meeste vrouwen beginnen met zwangerschapsbh’s na de 6e week. Vaak zitten deze tijdens de zwangerschap lekkerder en geven meer support. Gemiddeld dragen vrouwen vanaf de 12e week positiekleding. Dan is de buik flink gegroeid en zullen kledingitems zoals broeken minder lekker zitten. Shirts en ander ondergoed dragen de meeste vrouwen pas als de buik echt flink aan het groeien is waardoor de kledingitems niet meer goed zitten. Beginnen met het shoppen van je positiekleding kan natuurlijk al aan het begin van de zwangerschap om er optimaal plezier van te hebben.

Hoeveel kledingstukken en welke heb ik nodig?

Hoeveel zwangerschapskleding je nodigt hebt kun je zelf bepalen. Sommige vrouwen kopen een hele nieuwe garderobe en andere vrouwen kopen een paar basics. Je hoeft je deze items vaak maar 1 keer te kopen want door de (verstelbare)  elastieken banden rekken ze mee als de buik groeit. Items die wij echt een MUST vinden zijn: positiejeans, zwangerschapsbh en wat lekker zittende zwangerschapsshirts.Als je niet al te veel verschillende items wilt kopen raden we aan om positiekleding te kopen in kleuren die je makkelijk kan combineren.  Er zit veel verschil in de prijs van positiekleding maar het belangrijkste is dat de kleding er voor zorgt dat jij je zo fijn mogelijk voelt in je kleding. Vraag om advies in je omgeving, welke merken raden zij je aan?

zwangerschapskleding

Waar moet je op letten bij het kopen van positiekleding?

Tijdens de zwangerschap kun je last hebben van vervelende kwaaltjes. En nee, deze zullen niet verdwijnen door het dragen van positiekleding. Maar ze kunnen de ongemakken af en toe wel wat verlichten. Tijdens de zwangerschap kun je misschien meer zweten dan je gewend bent. Kleding gemaakt van een luchtige ademende  stof zoals katoen of viscose kan helpen om dit ongemak een beetje te verlichten. Als je last hebt van een opgezette buik is het prettig dat je broek niet gaat knellen. Het dragen van een goede positiejeans kan dit voorkomen. 

Is het waard om in zwangerschapskleding te investeren?

Zeker! Je lichaam verandert ontzettend tijdens de zwangerscha en het is belangrijk dat je kleding prettig zit en het zo comfortabel mogelijk maakt. Positiekleding kan je helpen de fysieke ongemakken te verlichten. Want zeg nou zelf een knellende buik in een te strakke spijkerbroek vindt niemand prettig. We weten allemaal dat je de komende 9 maanden vast niet elke dag lekker zult voelen, laat dan in elk geval je kleding goed zitten. Ook na de zwangerschap geven veel vrouwen aan het prettig te vinden nog een poosje de positiekleding te blijven dragen. De buik is dan nog opgezet door de zwangerschap waardoor je gewone kleding niet gelijk lekker zit. 

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb? 

De positiekleding kun je vaak gewoon in je eigen maat kopen. Had je voordat je zwanger werd maat 40, dan kun je er vanuit gaan dat positiekleding in maat 40 prima past. Twijfel je tussen twee maten? Ga dan voor het maatje groter zodat je zeker weet dat je positiekleding comfortabel zit en niet gaat knellen. 

About Author