Zwangerschapskleding: do’s en don’ts

Als je zwanger bent groeit niet alleen het wondertje in je buik, maar ook je lichaam veranderd. Je lichaam groeit namelijk natuurlijk met het wondertje mee. Je buik wordt groter en je zal wat zwaarder worden. Wat moet je hier nu mee? Aan het begin zul je waarschijnlijk even je draai moeten vinden, maar je fashionable kleden kan zeker wel als je zwanger bent. Op de markt wordt er genoeg aangeboden op het gebied van positiekleding. Maar wat moet je nu wel en niet kopen? Wij hebben een lijstje samengesteld met de do’s en don’ts op het gebied vanzwangerschapskleding. Bekijk deze dus eerst voordat je gaat shoppen!

Do’s 

Zwangerschapskleding

Als je weet dat je zwanger bent, is het slim om al vanaf het begin positiekleding aan te schaffen. Je krijgt al snel een wat boller buikje. Om alle vraagtekens van anderen te voorkomen kun je beter positiekleding dragen. Veel vrouwen dragen vaak namelijk hun huidige kleding te lang door, waardoor er veel kleding te strak wordt gedragen. Dit geeft dan weer het rollade effect en niemand vindt dit prettig. Als je je zwangerschapskleding vroegtijdig koopt kun je er ook langer mee doen, waardoor je er dus langer plezier van hebt. Ook na de bevalling zul je nog niet helemaal de oude zijn, waardoor je het dan nog even kunt doordragen.

Accentueer je hals
Wanneer je zwanger bent, heb je natuurlijk een ander lichaam. Je buik is een stuk dikker dan normaal en hierdoor wordt de focus vooral op je buik gelegd. Dit is natuurlijk geen probleem, maar je moet je andere lichaamsdelen ook niet vergeten. Zo is het heel erg mooi om je hals te accentueren waardoor je lichaam ontzettend mooi uitkomt. Wij geven jullie dus de tip om vooral naar truien en shirts te kijken met een v-hals, ronde hals of boat neck.

Draag laagjes
Tijdens je zwangerschap zul je steeds meer last krijgen van opvliegers, waardoor je soms wel uit je kleding zou willen scheuren. Je zult het af en toe heel erg warm hebben en daardoor is het verstandig om laagjes te dragen. Begin je het warm te krijgen? Doe dan je vest uit en los het zo op een makkelijke manier op. 

Draag een buikband
Iedereen zal deze fout wel eens gemaakt hebben en dat is dan ook helemaal niet erg. Aan het begin van je zwangerschap is je buik nog niet heel groot, maar is wel iets. Mensen twijfelen of je zwanger bent of niet, waardoor je soms ook bekeken wordt alsof je 10 kg bent aangekomen. Met behulp  van een buikband wordt je buik nog wat extra geaccentueerd, hierdoor zul je de twijfels van andere wegnemen. Door nadruk op de buik te leggen zal het duidelijk worden dat je zwanger bent. 

Draag accessoires
Zwangerschapskleding hoeft niet kleurrijk te zijn. Je kunt ervoor kiezen om kleding te kopen met rustige tinten. Je kunt deze outfits namelijk zelf pimpen met de leukste accesoires. Een lange ketting zal er namelijk voor zorgen dat de nadruk op je buik wordt gelegd. Als je zwanger bent vind je dit natuurlijk geen probleem, want hoe trots ben je dan! Naast kettingen kun je ook sjaaltjes dragen. De hals mooi aankleden is de key voor een mooie outfit. 

Don’ts
Te grote kleding
Wanneer je zwanger bent wordt je natuurlijk wat dikker. Veel vrouwen denken dit te verstoppen onder te grote kleding. Als jouw zwangerschap nog een geheim is, dan is dit slim. Maar als jouw zwangerschap geen geheim is, dan kun je dit beter vermijden. Je wilt natuurlijk comfortabele kleding dragen, maar te grote kleding kopen is hier niet de oplossing voor. Positiekleding heeft veel stretch en rekt met het lichaam mee. Hierdoor zit het als gegoten en ook nog eens comfortabel.

Te kleine kleding
Je eigen kleding zit natuurlijk het allerlekkerst, maar op den duur zul je er toch even afscheid van moeten nemen. Leg je favoriete blouse gewoon even aan de kant, want je zult hem na je zwangerschap nog lang genoeg aan kunnen doen. Vooral spijkerbroeken zul je snel aan de kant moeten doen, want een open gulp wil niemand. Schaf dan ook vroeg maternity broeken aan.

Te sexy
Iets wat echt niet kan is te sexy kleding. Naveltopjes? Die moet je heel ver in de kast laten. Dit geldt ook voor veel te korte jurkjes. Kleed je aan naar je zwangerschap en doe dit door hip en netjes met elkaar te mixen. Je kunt er namelijk super trendy uit zien ook al draag je niet jouw sexy garderobe. Maak gebruik van een mooie v-hals om je nek en hals te accentueren.

About Author