Babyshower tijdens corona? Zo kan het!

babyshower

Had jij de leukste ideeën voor een babyshower, aangezien jouw bff of (schoon)zus zwanger is? Helaas, door het coronavirus zal dit zeker wel allemaal niet meer mogelijk zijn. Of misschien toch wel? Misschien wordt de babyshower iets anders als gepland, maar de zwangere kan nog steeds in de watten worden gelegd en een leuke babyshower krijgen! Wij laten je zien hoe.

De nieuwste regel* van het RIVM is dat er maar maximaal 6 personen in een huis mogen zijn. Dit is natuurlijk niet de meest ideale situatie voor een babyshower, maar vergeet niet dat de gezondheid van de aankomende mama het allerbelangrijkste is! Ook positief denken is in deze wereld nu belangrijk, want 6 personen is meer dan 0! Alsnog kan er nu dus iets binnen geregeld worden, wel natuurlijk op 1,5 meter afstand. 

Het feestje binnen vieren

Ben jij vastberaden dat je het binnen wilt vieren, of zit het weer niet mee? Dat is geen enkel probleem, want er kan nog steeds een leuke babyshower geregeld worden. Op een babyshower is het de bedoeling dat de gasten die komen ook wel echt de zwangere haar dierbaren zijn. Er zijn dus helemaal niet superveel mensen nodig om een babyshower perfect te maken. Denk aan moeders, (schoon)zussen en vriendinnen. Probeer een mini-babyshower te organiseren. En nodig alleen de mensen uit die echt belangrijk zijn voor de zwangere. Maak er dus gewoon een heerlijk vrouwendagje van waarin ze heerlijk in de watten wordt gelegd, want dat is nu extra nodig!

Wat heb je allemaal nodig? De vraag die vaak wordt gesteld als er een babyshower op de to-do list staat. Ga er eens goed voor zitten en bedenk wat zij nou het allerliefst doet, luistert, eet en drinkt. Op deze manier organiseer je een feestje waarmee zij dolgelukkig zal zijn. Op de babyshower moeten natuurlijk lekkere hapjes aanwezig zijn, alcoholvrije cocktails, lekkere dansmuziek en wat spelletjes. Als je deze 4 dingen verzorgt, kan er dus niet veel mis gaan. Alhoewel we zijn 1 ding vergeten: een cadeau. Zorg ervoor dat jullie samen wat geld bijleggen en koop een mooi cadeau voor haar. Iets wat zij wel goed kan gebruiken tijdens of na haar zwangerschap. 

Aangezien de babyshower wat anders verloopt als normaal, moeten we niet vergeten dat er nog steeds een afstand gehanteerd moet worden van 1,5 meter. Daarom zijn deze spelletjes ideaal om te spelen tijdens dit feest:

  • Raden van de naam, geslacht of geboortedatum, allemaal vanaf jullie eigen plek. Ga bijvoorbeeld gezellig in een ruime kring zitten in de woonkamer. 
  • Neem allemaal een foto van vroeger mee, en laat haar uitzoeken wie wie is
  • Koop verschillende soorten babyvoedsel en geef iedereen 1 optie. Hierdoor hoeft er niks uitgewisseld te worden en kan iedereen dus zelf wat proeven. Natuurlijk wel met een blinddoek om, zodat het een grappig en gezellig spelletje wordt!

Een andere optie is natuurlijk de babyshower live vieren. Zorg ervoor dat er een of twee mensen bij de zwangere zijn en neem haar mee op een virtueel avontuur. Regel dat al haar dierbaren online aanwezig zijn en jullie het feestje alsnog kunnen vieren door gezellig te kletsen en live cadeautjes uit te pakken. Naast dit, zorgen degene die aanwezig zijn bij de zwangere voor lekkere hapjes, drankjes en fantastische versiering! Denk aan ballonnen, glitters en slingers. Werkelijk niks is gek genoeg, maak er maar een groot feestje van zodat de zwangere zich echt het middelpunt van de dag voelt!

Het feestje buiten vieren

Vinden jullie binnen vieren maar niks? Of zijn er te veel mensen die jullie graag zouden willen uitnodigen? Dan kan je de babyshower natuurlijk ook buiten vieren. In verband met corona moet natuurlijk nog steeds iedereen 1,5 meter afstand houden en de zwangere ruimte geven. Ook is het verstandig niet al te veel mensen uit te nodigen, voordat er wordt geklaagd door mensen in de omgeving. Houd het dus alsnog redelijk klein. 

Maar hoe houdt je nu 1,5 meter afstand als je met ze allen bent? Daar hebben wij de perfecte oplossing voor. Huur een hele grote picknicktafel of zoek een grote picknick tafel in de buurt buiten. In veel parken staan vaak ook grote picknicktafels. Zorg ervoor dat iedereen op genoeg afstand van elkaar zit en zo kun je gezellig kletsen, eten, drinken en spelletjes spelen. Vergeet natuurlijk niet de picknick tafel mooi te dekken en af te maken met gezellige versiering. Ook naast deze dingen, zijn leuke cadeautjes voor de gelukkige belangrijk.

*  raadpleeg de site van het RIVM voor de meest recente regels

About Author