Tips voor de aanschaf van een mamafiets

Elektrische Mamafiets

Hij is populairder dan ooit! De fiets met transportondersteuning, oftewel een elektrische fiets. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen en dat maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om een geschikte fiets te vinden. Maar wat is de beste manier om kindje(s) te vervoeren? Waar moet je nu eigenlijk op letten? Wij geven je tips om de beste mamafiets te kiezen.

Veiligheid

In de dagelijkse hectiek van het gezin moet je kunnen vertrouwen op je fiets. Met je dierbaarste bezit fietsen moet natuurlijk wel extra veilig gebeuren. Hier zijn de mamafietsen speciaal op afgestemd. De buizen zijn dikker dan bij een gewone fiets, waardoor hij een stuk steviger is. Wat zijn de voordelen ten opzichte van een gewone fiets?
De dubbele standaard zorgt voor stabiliteit, waardoor je kinderen zonder problemen in de kinderzitjes kan zetten, zonder bang te zijn dat de fiets mogelijk omvalt. De stuurvergrendeling voorkomt het omslaan van het stuur. Als je kroost veilig en wel zit, ben je klaar voor de rit. Bovendien is de instap van de elektrische fiets laag en zit er een ruime afstand tussen zadel en stuur, waardoor er geen gevaarlijke manoeuvres uitgehaald hoeven te worden op je volgeladen fiets.

Comfortabel fietsen

Wanneer je begint met fietsen, bepaalt een sensor de mate van ondersteuning. Hierdoor wordt fietsen met kinderen en zelfs met boodschappen een fluitje van een cent. Het steuntje in de rug zal de dagelijkse bezigheden makkelijker maken en met de elektrische ondersteuning zullen de afstanden gevoelsmatig korter zijn. Zo bereik je zorgeloos en snel je plaats van bestemming!

Uitvoeringen

De mamafiets is er in allerlei soorten en maten. Naast de bekende mamafiets heb je ook mamafietsen in de uitvoering van een transportfiets, waarbij je alleen een kinderzitje aan het stuur kunt plaatsen.  Wil je zelf de voordelen van een mamafiets en de verschillende types ervaren? Bezoek één van de testcenters van Stella en maak zelf een proefrit!

About Author