Zo houd jij je zwangerschap zo lang mogelijk geheim

geheim

Wanneer je je familie en vrienden het spannende nieuws verteld is een persoonlijke keuze. Sommige mensen schreeuwen het van de daken en anderen vinden het prettiger om te wachten tot ze in een verder stadium zijn. Veel mensen wachten echter tot na de eerste scan bij 10-13 weken of tot ze uit het eerste trimester zijn, om gerustgesteld te zijn dat de kans op miskraam miniem is.

Wees de eerste op een evenement

Zorg dat je ergens als eerste toekomt zodat je de ober kan vertellen dat je zwanger bent en hij stiekem virgin-cocktails moet maken. Als je vrienden in je leven hebt die geen nee accepteren (zoals op een vrijgezellenfeest of oudejaarsavond), neem het drankje dan aan en doe alsof je een paar slokjes neemt. Geef het dan aan je partner om op te drinken of ga naar het toilet en gooi het weg. Het is wel fijn om een vriendin te hebben aan wie je het kunt vertellen, zodat zij je kan helpen om het geheim te houden.

Wat met kleren die strakker worden

Het lichaam van elke vrouw is anders. Sommige vrouwen zien of merken geen significante veranderingen aan hun lichaam tot ze ver in hun tweede trimester zijn. Hier is hoe je Jouw zwangerschap kunt verbergen. Draag loszittende kleding, dit betekent niet dat je een tent moet dragen. Het enige wat we bedoelen is dat je geen strakke of nauwsluitende kleding moet kiezen als je al wat veranderingen ziet, lekker comfortabel toch? Door topjes, jurken en losse rokken met patronen te dragen maak je het jezelf gemakkelijker. Strepen, stippen, bloemen, of ruiten, het kan allemaal. Veel laagjes dragen werkt goed, een jasje, trui, leuke kimono, oversized sjaal, of oversized tas kunnen allemaal de beginnende baby bump verbergen. Zwarte kledingstukken combineren kan ook een voordeel zijn. Het laat iedereen er wat slanker uitzien.

Hou je gedeisd

Dit is een periode waarin je last kunt hebben van ochtendmisselijkheid en vermoeidheid. Het is oké om nee te zeggen tegen uitnodigingen. Je voelt je niet goed, en daar hoef je zelfs niet over te liegen. Of als je weet dat er een evenement aankomt waarbij het een uitdaging zal zijn om onder de radar te blijven, ga dan niet. Je moet voor jezelf en je baby zorgen en daar hoef je je niet schuldig over te voelen. 

Vertel het niet aan je kinderen. Natuurlijk wil je ze vertellen dat ze een broertje of zusje krijgen. Wat spannend! Ze zullen voor altijd een beste vriend of vriendin hebben. Maar als je kinderen oud genoeg zijn om te praten, maar nog te jong om het concept van een geheim te begrijpen, dan doe je dit beter niet. Ze kunnen er nonchalant over doen en het tegen andere mensen onbewust  doorvertellen.

Het is niet leuk om te verbergen dat je zwanger bent, maar als je het echt wilt doen, volg dan deze tips! Of je er nu voor kiest om je zwangerschapsnieuws te delen of niet, uiteindelijk is dit jouw keuze, en jij weet wat het beste voor je is.

About Author