Zijn jullie in verwachting? Hier moet je allemaal aan denken!

In verwachting

Is er voor jou en je partner een baby op komst? Dan heb je vaak het gevoel dat er veel op je af komt. Geen zorgen. Wij helpen je alles op een rijtje te zetten waar je allemaal aan moet denken voordat de kleine arriveert. Per fase in de zwangerschap hebben wij een helder stappenplan voor je gemaakt vol met tips en tricks. Doe er je inspiratie op en geniet van deze mooie tijd!

Fase 1: je hebt net ontdekt dat jullie zwanger zijn.

Er is weinig meer bijzonder in het leven dan het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent. Natuurlijk wil je deze speciale gelegenheid zo snel mogelijk met je partner delen. Maar hoe leuk is het om daar wat extra aandacht aan te besteden! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om je partner voor een speciaal etentje uit te nodigen en als toetje de positieve zwangerschapstest te serveren? Of een kleine speurtocht of ander spel uit te zetten die uiteindelijk leidt tot de conclusie dat jullie zwanger zijn. Succes gegarandeerd! 

Na je partner wil je natuurlijk ook je andere geliefden informeren over dit heugelijke nieuws. Laat je ouders, vrienden en familie meegenieten van jullie goede nieuws door ze persoonlijk op de hoogte te brengen. Wellicht met een lekkere lunch erbij of een leuk uitje? Maak er iets speciaals van zodat ook zij het moment nooit meer zullen vergeten!

Tot slot aan deze eerste fase, is het een mooi moment om te kijken waar je de babykamer wilt hebben. Is het huis toch te klein? Dan is er nu nog voldoende tijd om een verhuizing in gang te zetten. Dit wil je liever niet aan het einde van de zwangerschap doen.

Fase 2: gedurende de zwangerschap

Uiteraard lees je tijdens de zwangerschap allerlei zelfhulpboeken en krijg je de beste adviezen van ervaringsdeskundigen. Neem het allemaal in je op en maak lijstjes met wat je allemaal nodig hebt voor als de baby straks komt. Zo ben je goed voorbereid!

Een van de leukste klusjes om met je partner te doen is het ontdekken van babynamen. Heb jij al namen voor een meisje in gedachte? Misschien zit je partner wel meer aan jongensnamen te denken. Bespreek jullie favorieten en doe inspiratie op. Let the fun begin! 

Daarnaast is dit ook de periode van de feestelijkheden. Willen jullie weten wat het geslacht is en dat ook delen met vrienden en familie? Denk dan eens aan een ‘Gender reveal party’. Dat kan heel uitgebreid met een groot feest of simpeler met een taart of ballon waarin het geslacht van het kindje zichtbaar zal worden. Nog meer zin in feestjes? Tip je vriendinnen alvast dat je wel op een babyshower zit te wachten!

Fase 3: het einde is in zicht..

De laatste fase is aangebroken. Tijd voor een allerlaatste check. Hebben jullie alle belangrijke eerste benodigdheden in huis of moet er last-minute nog wat gehaald worden? Nu is het moment om alle zaken op orde te stellen voor de komst van de baby. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Is het kindje eenmaal geboren? Dan wil je vrienden, familie en eigenlijk de hele wereld wel vertellen over dit heugelijke nieuws. Daar zijn geboortekaartjes een perfect middel voor. Kies uit talloze vrolijke printjes, gebruik een eigen foto die jullie dierbaar is of, voor de echte creatievelingen onder ons, ontwerp je eigen unieke geboortekaartje. Wat moet er allemaal op het kaartje komen? Dat is natuurlijk aan jou. Doe inspiratie op met geboorte gedichtjes, mooie spreuken of lieve wensen. Maak een waar kunstwerkje van de kaart want die zul je nog je hele leven in plakboeken terug vinden!

About Author