5 handige gadgets voor jou en je baby

baby met knuffel

Ben jij zwanger of heb je een pasgeboren baby? Dan zal je nog heel wat uitdagingen tegenkomen. Gelukkig bestaan er veel gadgets die je een handje helpen met de verzorging van jouw baby. De onderstaande gadgets maken het leven van een jonge ouder een stuk gemakkelijker en ook nog eens leuker. 

1. Schommelstoel en wiegje in één

Dit is een geniale uitvinding! In een gewone schommelstoel, moet je jouw kleintje vasthouden terwijl je heen en weer schommelt. Dat is hier niet nodig, leg jouw baby in de wieg en neem plaats in de stoel. Als je beweegt in je schommelstoel zal de wieg ook bewegen want beide zijn aan elkaar vastgemaakt. Daarnaast zijn je handen vrij en kan je breien, tv kijken of lezen tot jouw baby in slaap valt. Tot slot kan je bij de meeste modellen jouw stoel losmaken van de wieg indien dat nodig is. Met deze gadget kan je heel wat tijd besparen en multitasken.  

2. Led dimmer

Een led dimmer is veel handiger dan je denkt. Je kan eenvoudig afwisselen tussen praktisch en sfeervol licht. Begint jouw baby wat moe te worden? Dan kan je het licht dimmen zodat hij/zij gemakkelijker in slaap valt. Daarnaast zijn er heel wat baby’s die niet goed slapen met te veel of te weinig licht. Met een led dimmer kan je het licht aanpassen naar de voorkeur van jouw kleine. Draai eenvoudig aan de knop van de dimmer om de felheid van het licht aan te passen. Je kan trouwens ook een prachtige lampenvoet kopen die past binnen jouw interieur of in je kinderkamer. Tot slot zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan deze dimmer. Met deze lampen verlaag je het energieverbruik en heb je dus lagere kosten. Ook zal de levensduur van je lampen langer worden én het is gewoon gezelliger. Bekijk hier deze handige lampen. 

3. Beer met hartslag

Jouw baby zit negen maanden in je buik waar het elke dag jouw hartslag hoort en voelt. Eens geboren zijn er heel wat kindjes in paniek als ze dat geluid niet meer horen. Gelukkig bestaat hiervoor een oplossing. Je kan een knuffelbeer kopen die jouw hartslag nabootst. Je baby kan deze overal mee naartoe nemen en heeft dan altijd het gevoel dat jij hem/haar vast hebt. Hierdoor kunnen heel wat baby’s rustig worden en beter slapen. Deze gadget is zeker de moeite waard als jouw kindje onrustig is. 

4. Gezamenlijke draagjas

Koop een draagjas om jouw baby altijd en overal mee naartoe te kunnen nemen. Het is ook de ideale manier om een hechte band te creëren. Daarnaast zullen kinderen die gedragen worden minder huilen omdat hij/zij zich veiliger voelt. Jouw baby zal ook minder stress hebben én je hebt je handen vrij om andere zaken te doen. 

5. Leuke bordjes

Koop een aantal leuke bordjes en kommetjes. Een peuter zal liever eten uit een gek bord of grappig kom dan uit een gewoon wit bord. Er bestaan heel wat verschillende soorten, keuze genoeg. Daarnaast kan je ook een aantal schokbestendige drinkflesjes of kommetjes kopen. Zodat als jouw kindje het laat vallen, het niet onmiddellijk kapot springt. Handig toch? 

Met deze 5 gadgets zal jouw leven al wat makkelijker verlopen. Daarnaast zal je ook tijd en geld besparen. Alleen het beste voor jou en je baby!

About Author