Menorca: eiland van de baby’s

Wanneer je een baby hebt worden veel dingen anders. Een voorbeeld daarvan is de vakantie. Waar je voorheen misschien niet op zoek was naar de meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen, ben je dat nu waarschijnlijk wel. Misschien vraag je je af of het überhaubt wel verstandig is om met een baby op vakantie te gaan. Daarom geeft onze redactie je hierbij een goede vakantietip: Menorca.

Als je besluit om naar Menorca te gaan, dan zal het je bij het inchecken opvallen hoeveel kinderwagens / buggy’s er wel niet mee gaan op vakantie daar naartoe. Een goed teken dus. Menorca staat bekend als zeer kindvriendelijk en wordt door veel bronnen getipt als één van de beste bestemmingen binnen Europa voor een vakantie met je baby. Op Menorca zijn veel accomodaties die speciaal ingericht zijn voor ouders met kinderen en dus ben je daar van alle gemakken voorzien. Zo beschikken veel hotels en appartement over een babybedje op de kamer, wat al direct een zorg minder is. Ook zaken als het zwembad en de eetgelegenheden bij een hotel of accomodatie zijn goed ingericht op kinderen. Men gaat er uit van het principe: is voor de kinderen alles goed verzorgd, dan zijn de ouders blij. In veel gevallen gaat dit principe inderdaad ook op.

Wanneer je op vakantie gaat met een baby en je hebt ook nog meer kinderen, dan is het wel fijn om te weten dat je kroost zich veilig voort kan bewegen. Vaak eist een baby extra aandacht op en daardoor raak je misschien je andere kinderen heel even uit het oog. Wanneer je naar het strand op Menorca gaat, hoef je je dan niet direct zorgen te maken. Ten eerste is het water heel helder, waardoor je alles goed kunt zien. Daarnaast loopt het strand heel langzaam af, waardoor de zee lang ondiep blijft. Je kinderen kunnen daar dus veilig spelen en eventueel zwemmen.

Andere pluspunten die Menorca heeft zijn onder andere de reisafstand en de animatie die veel resorts bieden. Je bent vanaf Schiphol of Eindhoven Airport al binnen twee uur op Menorca. Een korte reisafstand is met een baby wel zo prettig. Ook al voelt je kindje zich even niet zo prettig, dan nog weet je dat je binnen afzienbare tijd weer uit het vliegtuig bent. Wel zo geruststellend. Ook hebben veel resorts een geheel verzorgd animatieprogramma voor de kinderen, sommige zelfs voor baby’s. Dit maakt de vakantie extra leuk en kan jou af en toe wat rust bieden.

Al met al is Menorca een ideale vakantiebestemming voor jouw gezin; met baby!

About Author