Hoe kies je de perfecte babynaam?

Je bent zwanger en er is een kleine op komst. Weet je al wat de naam gaat worden? Als je het geslacht van het kindje of de kindjes nog niet weet dan moet je meer opties houden. Het is een leuke taak om namen te bedenken, maar ook wel een van de lastigste tijdens de zwangerschap. Je wilt natuurlijk een naam die origineel is, leuk en ook perfect bij jullie gezin past. Je zult dus echt even je creatieve brein aan moeten zetten, want dit wordt nog een uitdaging. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet voor jullie.

Begin op tijd

De belangrijkste tip is wel dat je op tijd moet beginnen met namen bedenken. De één heeft allang al een naam bedacht toen hij 20 was, maar de ander doet er wat langer over. Niet iedereen heeft al een lijst met babynamen liggen. Als je nog geen idee hebt van een naam dan is het verstandig om tijdig te beginnen. Zo kun je alle ideeën die in je opkomen opschrijven, zodat je langzamerhand een lijstje opbouwt. Doe dit voor zowel jongens als meisjes namen. Als je het geslacht van de baby weet dan hoeft dit natuurlijk niet. Als je vroegtijdig de naam al weet dat kun je er alvast aan gaan wennen. 

Bedenk een originele naam

We horen hele dagen namen, maar zijn deze allemaal wel zo origineel? Onbewust wordt je vaak beïnvloed door trends, maar vergeet niet dat jouw baby niet voor een tijdje er is. Zij of hij zal ook ouder worden en andere mensen ontmoeten. Houdt hier dan ook rekening mee. Sommige namen zijn leuk als ze een kleine baby zijn, maar als ze volwassen zijn niet meer. Trendnamen klinken op het moment van een trend leuk, maar meer mensen denk hier zo over. Dus als jouw kind later naar school gaat, dan is de kans groot dat zij niet de enige Emma is in de klas. Het is nooit leuk om Emma 1,2,3 of 4 te zijn. Vermijd dus te populaire namen om dit te voorkomen. Een goede manier om dit te doen is namen uitsluiten. Door een lijstje te maken met namen die je niet wilt, schrap je al een heleboel. Ook kun je hier namen op zetten die je niet wilt vanwege andere redenen. Je kan een naam leuk vinden, maar als je een slechte ervaring met iemand hebt gehad die toevallig ook zo heet, dan kun je die naam maar beter ook uitsluiten. Probeer een naam te bedenken die goed bij jullie past en persoonlijk is. Zo heb jij misschien wel goede herinneringen aan een naam of een gebeurtenis? Zoek dit uit en kijk of je met creatief denken hier een mooie naam uit kan halen. 

Spreek de naam eerst hardop uit

Voordat je een naam definitief besluit is het verstandig de naam eerst even hardop uit te spreken. Als je iets uitspreekt klinkt het namelijk soms toch wat anders dan je misschien had gewild. Zo moet je ook rekening houden met de achternaam en de meeste vergeten dit soms. Het kan zo zijn dat een voornaam en achternaam namelijk enorm clashen en dus niet samengaan. Jammer, maar dan kun je die naam ook weer uitsluiten. Nog een tip die wij geven is rijm even met de naam. Soms rijmen er gekke dingen  op een naam, waardoor je de naam wat sneller pestgevoelig maakt. Dit wilt natuurlijk iedereen voorkomen. Want jij kan een naam wel leuk vinden, maar je kindje moet er mee opgroeien. Denk dus niet alleen aan jezelf, maar ook aan de baby.

Meer als 1 kind

Misschien ben je wel zwanger van een tweeling, of zit er een broertje of zusje thuis op de nieuwkomer te wachten. In deze gevallen moet je ook rekening houden of de babynamen die je bedacht hebt wel leuk samen klinken. Je hebt vaak namen die niet goed samen gaan of juist wel. Het is natuurlijk wel zo leuk dat als iemand om de namen van je kinderen vraagt dat dat lekker vloeit. 

About Author