De meest originele gender reveal ideeën op een rijtje

boy

Ben je zwanger of ken je iemand die zwanger is? Gefeliciteerd met dit wonder! Er is dus een kleintje op komst, maar wat voor geslacht zal het zijn? Tegenwoordig is een zwangerschap niet meer te bedenken zonder een gender reveal party. Een feest waarop het geslacht van de baby bekend wordt gemaakt. De gezondheid van de baby staat natuurlijk voorop, maar voor de ouders is dit een heel erg bijzonder moment, vooral spannend ook! Maar hoe werkt dit dan allemaal? Dat hebben wij voor je uitgezocht!

Wat is het?

Nog nooit gehoord van een gender reveal party? Dat is helemaal niet gek, want dit is echt iets wat tegenwoordig een hype is geworden. Vroeger was er namelijk helemaal geen sprake van gender reveals, toen werd er gewoon door de verloskundige direct gezegd wat het geslacht was. Tegenwoordig heb je hier dus keuze in. Wil je het wel al weten of nog niet? Als je er voor kiest om iemand het geheim toe te vertrouwen, dan kies je ervoor een gender reveal party te houden. Deze wordt georganiseerd door degene die het geslacht weet. Hij of zij zal er dan alles aandoen om de verrassing zo leuk mogelijk te maken. 

Wanneer?

Maar wanneer vier je dit feestje dan? Zodra het geslacht bekend is en vastgesteld door de verloskundige/echoscopiste. Bij de 20-weken echo wordt het geslacht vaak bekend, maar in sommige gevallen al bij de 14-weken echo. Als je dus niet meer kan wachten, dan kun je de echo aal aanvragen na 14-weken. Zodra het geslacht dus bekend is, kan het plannen beginnen! Gelukkig hoef je zelf niks te regelen en kan je dit overhandigen aan de vertrouwenspersoon die het geslacht al wel weet.

Maar dan zie je het geslacht toch al op de echo? Dat zal je nu wel denken, maar dit hoeft niet. Als je aangeeft dat je het geslacht zelf nog niet wilt weten, dan zal de verloskundige/echoscopiste hier rekening mee houden. Zij zal vervolgens de uitslag op een briefje schrijven die jij zelf natuurlijk nog niet mag openen!

Hoe ga je het vieren?

Er zijn verschillende manieren om de gender reveal te vieren. Daarom hebben wij de leukste ideeën op een rijtje gezet:

  • Taart

Laat een taart maken met een blanco buitenkant en een gekleurde binnenkant. Zodra de ouders van de newborn de taart aansnijden zal er bekend worden of de binnenkant roze of blauw is. 

  • Rooksignaal

Met behulp van een rookpoeder kanon of een rookbom kan je de verrassing ook onthullen. Zeker als er een beetje wind staat, is dit prachtig. De poeder vult binnen een snelle tijd de lucht met de juist kleur poeder. Dit geeft echt een ‘wauw’ effect!

  • Ballonnen

Dit is een idee dat veel mensen tijdens hun viering gebruiken. De ballonnen prikken is een van de bekendste en gebruikelijkste middelen die worden gebruikt om the onthulling te doen. Je bestelt twee ballonnen online, 1 voor papa en 1 voor mama, en prikt ze vervolgens tegelijkertijd. Het verschilt per bedrijf, maar meestal is er 1 ballon leeg en de ander gevuld. Soms wordt er gebruikt gemaakt van maar 1 ballon en die is dan volledig gevuld met de juiste kleur. 

  • Doos met helium ballonnen 

Nog een leuke manier om de onthulling te vieren is met een box vol ballonnen. Deze ballonnen moeten wel opgeblazen zijn met helium, aangezien de ballonnen anders niet mooi uit de box komen vliegen. Samen til je de deksel op en komen jullie erachter of het een jongen of meisje wordt.

  • Pinata

    Dit is een erg origineel idee. Waarschijnlijk ken jij zelf niemand die dit al heeft gedaan. Dit komt doordat de rookbommen en ballonnen wel het meest populair zijn. Maar een pinata kan hartstikke leuk en grappig zijn! Sla met je partner op de pinata totdat er iets uit komt vallen. Hieruit kan je opmaken welk geslacht de baby is. 

About Author