Zwangerschap maand 7

Zevenentwintigste week zwangerschap

Tijdens de 27e week van de zwangerschap weegt de baby alweer 800 gram en is hij 34 cm groot. In de buik kun je precies voelen hoe dat de baby ligt, je voelt dit aan het hoofdje, de voeten en de billen. Vanaf deze tijd kun je jezelf bezig gaan houden met de babykamer. Denk ook aan een kinderwagen deze kun je ook maar beter op tijd in huis hebben. Je denkt als moeder de hele dag aan je zwangerschap, je droomt er ook over. Je slaapt nu als moeder veel lichter en dat betekent dat je geen rare dromen meer hebt, je beseft nu wat waar is en wat gedroomd is. Je droomt vanaf deze tijd wel steeds vaker over je baby.

Achtentwintigste week zwangerschap

De baby is met de 28 weken alweer 40 cm lang en weegt ongeveer 4 pond. De baby wordt een stuk minder actief want hij heeft minder ruimte om zich te bewegen. Het hoofdje ligt normaal gesproken omhoog, maar de baby kan zich ook nog draaien in de buik, dit is dan goed voelbaar. Er is al een kans dat de baby nu geboren gaat worden, maar de longen en de lever zijn dan nog niet volledig ontwikkeld (bij de meeste baby’s). Je kunt nu al meer voelen van de baby dan alleen het bewegen, je voelt de hielen en de armen nu ook steeds beter. Veel moeders krijgen last van rugpijn, brandend maagzuur en de krampen worden steeds vervelender. Rust is weer belangrijk en een warm bad is nog steeds erg aan te raden!

Negenentwintigste week zwangerschap

De baby is nu ongeveer 36 cm lang en weegt nu 1100 gram. De bewegingen van de baby zijn nu goed zichtbaar en je kunt hier al enige regelmaat in ontdekken. Er is een dag- en een nachtritme wat je bij de baby kunt ontdekken. Als je voelt hoe de baby nu met de benen beweegt, is dat goed om te onthouden, want als hij geboren is ga je dat terug zien. Het kan zijn dat je last krijgt van jeuk, probeer niet te krabben. Na de bevalling gaat de jeuk weer weg,. Je moet nu in kleine hapjes gaan eten en niet meer grote maaltijden in een keer. Je hebt zelf ook niet zo heel veel zin in eten, maar je moet gezond blijven eten, doe het liever in een paar keer, zodat er ook niet ineens teveel eten in de maag komt.

Dertigste week zwangerschap

Als je dertig weken zwanger bent, dan kan de baarmoeder tegen je ribben aandrukken en dit kan je een vervelend gevoel geven. Het kan een benauwd gevoel zijn, als de baby indeelt gaat het gevoel weg. De baby is inmiddels 38 cm lang en weegt al 1300 gram. Het is belangrijk dat je op tijd gaat rusten, de baby groeit namelijk hard en je lichaam krijgt veel te voorduren tijdens de laatste serie van werken. Neem op tijd een warm bad, eet op tijd en met regelmaat en zorg dat je gezonde voeding binnenkrijgt zodat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

About Author