Zwangerschap maand 9

Zesendertigste week zwangerschap

De baby kan nu geboren worden en heeft het geboortegewicht bereikt. De baby kan nu tussen de zes en de tien pond wegen. Gemiddeld weegt de baby nu 3300 gram. De baby kan zich nu niet goed meer bewegen en zal voornamelijk veel gaan schoppen. Het hoofd ligt nu dicht in de bekken en drukt veelal tegen de baarmoederhals. Als de baby is ingedaald voel je jezelf als moeder een stuk beter. Je kunt nu beter ademhalen maar je moet wel vaak naar de wc. Je gaat nu de dagen aftellen tot dat je kunt bevallen, de baby wil er uit en je lichaam is er goed op voorbereid, zorg er voor dat je niet zo nerveus bent, dit kan de bevalling een stuk eenvoudiger maken.

Zevenendertigste week zwangerschap

De baby kan nu geboren worden, hij is nu 46,5 cm groot. Nu mag je ook echt gaan bevallen, je zou een thuisbevalling kunnen overwegen, maar als het mis gaat moet je alsnog naar het ziekenhuis. De bevalling zou nu kunnen gebeuren, maar het kan nog best vijf weken duren, er is niets van te zeggen. Van het ene op het andere moment kan het veranderen. Je merkt als de vliezen zijn gebroken of als de weeën beginnen dat de bevalling kan beginnen. Je kunt ook last krijgen van een harde buik dus houdt dit goed in de gaten. Niet meer tillen, op tijd rusten en laat anderen maar voor je lopen. Je kunt doen wat nog gaat, maar zeker niet teveel meer doen.

Achtendertigste week zwangerschap

De baby kan nu geboren worden of over een paar weken. De baby is nu 48 cm groot. De baby kan nu komen en is dan twee weken te vroeg, maar dat is niet erg, hij is er klaar voor en zal in de buik niet veel meer groeien. De baby zal als hij geboren is wel moeten wennen aan de nieuwe omgeving. De laatste weken krijgt de vrouw vaak last van de rug en van de buik. Op tijd rusten is belangrijk, niet meer weken en niets meer tillen. Blijf gezond eten en let goed op je tekenen van de bevalling. Als het zover is, laat het gebeuren en de baby zal snel geboren worden. Je moet je niet druk gaan maken want dit gaat alleen maar tegenwerken.

Negenendertigste week zwangerschap

De baby is bijna klaar om naar buiten te komen. Normaal gesproken is de baby ongeveer 49 cm groot en zal hij 3300 gram wegen. Je voelt ook dat de baby meer gaat bewegen als hij bijna wordt geboren, de baby wil er echt uitkomen. Bij de 39 weken kan het ook zo zijn dat de baby nu al geboren gaat worden. De moeder heeft voornamelijk last van moeheid, vergeetachtigheid en snellere irritaties. Dingen die je normaal goed kunt hebben kunnen nu irritaties opwekken. De meeste vrouwen blijven nu thuis, het is belangrijk om op tijd te rusten en niet teveel te doen met deze dikke buik. Het is belangrijk dat de baby alle tijd krijgt om geboren te worden, daar moet men naar streven en ook voor werken.

Veertigste week zwangerschap

Eindelijk, de week van de bevalling is aangebroken. De baby gaat nu in korte tijd worden geboren, het kan deze week zijn maar het kan ook nog een paar weken duren. De bevalling komt vanzelf en je kunt er niet veel doen om het sneller te laten verlopen. De dikke buik heb je nog steeds en na de bevalling ga je deze zeker missen. Ben je aan het genieten in deze week? Dan is de kans groot dat de bevalling sneller plaats gaat vinden dan wanneer je hier continu mee bezig bent. Na een tijdje komen de weeën op gang en gaat het echt beginnen, als alles mee zit kun je thuis bevallen. Ligt de verkeerd in de buik dan kan een ziekenhuisopname noodzakelijk zijn en indien nodig een keizersnede. Het is belangrijk dat je tijdens de bevalling rustig in en uit blijft ademen, rust tussendoor lekker uit en na een tijdje is de baby geboren en kun je samen rusten.

About Author